Bliv medlem af FDF Middelfart

Kom og oplev FDF Middelfart!

Hvis du vil være med i FDF, skal du blot møde op hos den klasse der passer til din alder.
De første tre gange er gratis.
Derefter koster det 850 kr. årligt, der betales i to rater.

Klasserne i FDF Middelfart!
I FDF Middelfart har vi følgende klasser.
Puslingen er for dem der i skolen går i 0. klasse – børnehaveklassen (5-7 år).
Hos puslingene er der altid fest og ballade, der bliver leget og sunget. Der er gang i den til hvert et møde, med vigtige ting som førstehjælp, hvordan man tænder et bål. Der er dog også tid til at hygge og lege sammen med de andre børn. Meget af tiden tilbringes ude året rundt, for at opleve naturen i alle dens farver og former. Tiden går også med at blive sikker i trafikken, samt at tage alverdens forskellige mærker til at pynte på den første skjorte. Måske får puslingene besøg af den lokale betjent til cyklistprøve eller måske tager de på brandstationen?
Tumlingeklassen er for dem der i skolen går i 1. og 2. klasse (7-9 år).

Som tumling skal du til at lave snobrød over bål, og er selv med til at tænde det. Du kommer også på løb og du lærer måske hvordan man ringer 112 hvis der sker en ulykke. Tumlinge tager også på weekender, hvor der måske er et natløb, men helt sikkert masser af tid og muligheder for at lege. Den store oplevelse hvert år er årets Sommerlejr

Pilteklassen er for dem der i skolen går i 3. og 4. klasse (9-11 år).

Pilte snitter, laver bål, og lærer så småt at bygge med rafter. Det er også som pilt du kommer på længere ture, og du sover måske under åben himmel når I er på lejre og overnatninger. Det kan også være at der er en hemmelig klub, med hemmelige agenter eller jah det er ikke godt at vide for alt kan ske hos piltene. Den store oplevelse hvert år er årets Sommerlejr. Hvert 5. år er det den store landslejr på Sletten ved Silkeborg, sammen med 13.000 andre.

Væbner: 11-12 år.
Væbnerklassen er for dem der i skolen går i 5. og 6. klasse (11-13 år).

Som væbner er du en rigtig raftebygger, og kommer meget tæt på naturen, hvor du sover i bivuak, og løber efter kompas. Der er masser af tid til hygge hos væbnerne. Hvert år kan Væbnerne vælge om de vil med på Væbnermesterskabet, hvor de også kan træne til. På Væbnermesterskabet dystes i disciplinerne: Madlavning, drama, orientering, pioner, kristendom og førstehjælp og derudover er der som regel nogle tossede opgaver.

Væbnere tager naturligvis også på weekends og sommerlejr. Hvert 5. år er det den store landslejr på Sletten ved Silkeborg, sammen med 13.000 andre.

Seniorvæbnere er for dem der i skolen går i 7. og 8. klasse (13-15 år).

Som Seniorvæbner er du en “færdiguddannet væbner”, frisk på alt der er sjovt og vildt. Du kan selv lave weekender sammen med dine ledere, og har stor medbestemmelse på de aktiviteter vi laver.

Hvert år kan Seniorvæbnerne vælge om de vil med på Væbnermesterskabet. På Væbnermesterskabet dystes i disciplinerne: Madlavning, drama, orientering, pioner, kristendom og førstehjælp og derudover er der som regel nogle tosse opgaver.

Hvert 5. år kommer du sammen med 13.000 andre på FDFs landslejr på Sletten ved Silkeborg.

Seniorklassen er for dem der går i 9. klasse og opefter og ikke er fyldt 19 år.

Seniorer er avancerede væbnere. De bygger større og vildere raftebyggerier. Måske tager de på vildmarksture, evt. til udlandet. Ellers hygger de ved bålet sammen med de andre, imens de drikker kaffe og spiller guitar. Seniorer bliver også tilbudt at være assistenter på en klasse med mindre FDFere.

Som Senior begynder du din uddannelse til leder. Af samme grund kan du som senior deltage i Landsforbundets kurser, som normalt bliver betalt af kredsen.

Børneleder I FDF Middelfart!

Vi vil altid gerne være flere ledere. Vi er en flok på 15 aktive ledere, som på hver sin måde får hverdagen til at fungere. For os er det ikke vigtigt hvad du kan, men det vil være en fordel at være glad for børn 🙂 De fleste ledere er leder på de ugentlige børnemøder, nogen kommer alt efter hvad deres arbejdsplan giver mulighed for, og andre deltager kun i weekendlejre. Det vigtigste for os er at du er åben for hvad du som minimum har lyst til at hjælpe med. Vi har et godt socialt sammenhold, som du skal være velkommen til at være en del af.

Bestyrelse I FDF Middelfart!

Vi har en god fungerende bestyrelse, men vi har et par pladser ledig.
Du skal ikke frygte at blive tvunget til at tage opgaver du ikke ønsker.
Vi holder bestyrelsesmøde 4-6 gange om året.
Kredsens økonomi er sund.

En gang om året holder vi i FDF årsmøde, hvor der er valg til bestyrelsen, næste gang er den ??

Genbrug I FDF Middelfart!

Vi er medejer af Middelfart Genbrugscenter og overskud herfra går til at støtte vores aktiviteter og medlemmer. Vi søger folk der har lyst til at hjælpe med at hente og bringe ting hos folk. Vi køre onsdag eftermiddag og lørdag formiddag. Det tager sjældent mere end 2 timer.

Forbundsskjorte

I FDF har vi vores forbundsskjorte på, når vi mødes. Når du er blevet medlem kan du købe en i vores butik. Du kan også købe en brugt i kredshuset.

https://55nord.dk/collections/fdf